Forløb og kurser

Ennea-hvaffor-noget?

enneagrammet ny retning udviklingsveje Jun 28, 2022

Kender du følelsen af at give op på en drøm eller et mål på forhånd, fordi du ikke tror, du kan lykkes eller fordi du tidligere er endt i en blindgyde?

Hvis du kender dine vigtigste motiver for at gøre, som du gør, så får du helt nye muligheder for at kunne forandre dine handlinger og skabe nye, holdbare resultater.

Enneagrammet er et persontypeværktøj, som du kan bruge til at skyde genvej til forandring. Min læremester Pernille W. Lauritzen fra Mindjuice Academy beskriver Enneagrammet som et psykologisk landkort. Det viser vej til nye indsigter og giver dybere forståelse for os selv og andre. Værktøjet inddeler mennesker i ni persontyper med hver deres motiver, ønsker, frygt, styrker og udfordringer.

Klik her, hvis du vil høre Pernille fortælle om enneagrammet (2 min)

De ni typer i enneagrammet

  1. Reformatoren
  2. Hjælperen
  3. Udretteren
  4. Individualisten
  5. Udforskeren
  6. Loyalisten
  7. Entusiasten
  8. Udfordreren
  9. Fredsskaberen

Jeg relaterer mig til type 1 – Reformatoren. Det er en type, som sætter rigtig høje standarder og hader at fejle. Da jeg først fik øjnene op for de sider af mig selv, kunne jeg pludselig se, hvordan jeg spænder ben for mig selv, ved altid at gå efter det perfekte. Da jeg fortalte min mand om det, sagde han: ”Wow, det er jo alt det, vi altid skændes om...”

På den måde er enneagrammet en rigtig smart guide til at forstå de udfordringer, vi typisk vil møde og hvilke styrker, vi skal fokusere på for at lykkes med det, vi virkelig gerne vil.

For mig handler det om at give mig selv lov til at fejle. Hvis ikke jeg fejler, så er det fordi jeg ikke har turdet at kaste mig ud i noget nyt. Det lyder jo simpelt nok, når jeg skriver det her, men det har altså kostet et par knubs at finde ud af. Og det er slet ikke altid, at jeg lykkes med det. Jeg hader at fejle. Altså HADER det! Men nu prøver jeg at grine af det eller acceptere, at fejl er en del af processen. Det er ikke let, men min nye viden om min type gør, at jeg tør flere ting, som jeg ikke turde før. For eksempel at starte min egen virksomhed. For hold nu k***, hvor følger der mange fejl med at gøre noget, som jeg aldrig har gjort før...

Lær dig selv at kende
Enneagrammet hjælper dig med at lære dig selv at kende. De ni typer reagerer forskelligt på forandring og vil også møde forskellige forhindringer undervejs. Udover at gøre dig klogere på din egen adfærd (det er der mange andre tests, der også gør), så fortæller den også en masse om HVORFOR du gør, som du gør (og det er unikt!). Forståelsen af motiverne for vores handlinger giver nogle helt nye perspektiver og nye veje at gå.

Viden der er guld værd og som giver dig indsigt i, hvordan du styrer uden om faldgruberne og styrker dig selv i at lykkes. Det er vigtigt at kende dig selv godt, når du står i en svær situation og fremtiden kan føles usikker.

Nysgerrig på din type?
Jeg er uddannet hos Mindjuice og kan teste og sammen med dig afklare, hvilken type, du mon relaterer dig til. Det er et super godt udgangspunkt for at blive i stand til at gå efter et mål eller en drøm, som du måske ikke føler, at du tør eller kan gå efter lige nu. Jeg kan hjælpe!

Book mig til en gratis snak og find ud af, om det er det rigtige for dig.

Måske er et af forløbene noget for dig?

Nogle gange kræver forandringer, at man har nogen at støtte sig op af. Særligt i starten, hvor vanens magt er så stærk. 

Her kan du læse om mine forløb - måske et af dem er det, du har brug for for at sætte forandringsprocessen igang.