Forløb og kurser

Sådan ændrer du din arbejdssituation med en brugsanvisning på dig selv

arbejdsliv lederskab værdier Jul 10, 2022

Find ud af, hvordan du kan få en arbejdsuge, som du ser frem til. Så du kan starte mandag morgen med at trække vejret og føle, at du og din familie lever - frem for bare at overleve. I den her artikel fortæller jeg om, hvordan du kan ændre på din arbejdssituation ved at formulere et personligt ledelsesgrundlag.

Vi følger normen

Rigtig mange af os følger normen og knokler i stilhed uden at prøve at ændre vores arbejdssituation. Vi ønsker ikke at være besværlige på vores arbejdsplads. “Det nytter nok alligevel ikke noget” eller “Det kan nok alligevel ikke lade sig gøre og jeg vil ikke være til besvær, så bliver jeg nok set som en dårlig medarbejder” siger mange til sig selv.  

Det betyder, at mange slet ikke stiller spørgsmål til, om det kan gøres bedre - både for en selv og måske endda også for arbejdspladsen, så det bliver en win/win. Vi får slet ikke undersøgt mulighederne for ændringer eller op- og nedjusteringer på arbejdspladsen.

 

Tag lederskab over dig selv

Jeg har tidligere erfaring med at hjælpe ledere med at sætte ord på deres værdier og ståsted og kommunikere, hvem de er som ledere og lave en forventningsafstemning med deres medarbejdere. Det hedder også et personligt ledelsesgrundlag. Det svarer til at have en detaljeret brugsanvisning til din nye vaskemaskine. Det gør det bare lidt nemmere at finde ud af, hvordan den virker bedst.

Jeg har ofte tænkt over, at det er lidt skørt, at det kun er ledere, der skal lave sådan et. For vi burde jo alle sammen forventningsafstemme om, hvad vi kan tilbyde og hvad vi forventer på vores arbejdsplads.

Så alle på ens arbejde ved, hvor man er bedst og hvad man kan levere - og ikke mindst, hvad man har brug for, for at kunne det.

Min pointe er, at DU skal tage lederskab for dig selv, for at kunne skabe de vilkår og betingelser der passer bedst til DIG.

 

Sådan gør du

Lav en forventningsafstemning med dit arbejde og tag ejerskab over hvad du gerne vil have, i stedet for at vente på, at nogen kommer og leverer det til dig. Andre kan ikke læse vores tanker, så vi er nødt til at sige højt, hvad vi gerne vil have eller gøre anderledes.

Stil konkrete og konstruktive forslag til, hvad der gør dig til en bedre medarbejder, så vil mange chefer lytte med interesse, for det giver dem i sidste ende en bedre bundlinje. Husk at præsentere dine forslag som det, de er: nemlig en potentiel gevinst både for dig og arbejdspladsen.

Tænk engang, hvis alle begyndte at stille konstruktive spørgsmål ved den måde tingene plejer at blive gjort på i stedet for at brokke sig over det i det skjulte…? 

 

Bliv skarp på, hvad du gerne vil på under en time
Har du lyst til at finde ud af, hvordan du PRÆCIS kan gøre det, så du også kan tage lederskab i dit liv, så anbefaler jeg altid at starte med at sætte ord på dine egne kerneværdier (ligesom jeg har gjort det med lederne). Det giver dig et solidt fundament at stå på, så du kan prioritere og træffe gode beslutninger. Det går hurtigt og koster kun 199 kr.

Klik her og find dine værdier med ”Klar.Parat.Prioriter"

Måske er et af forløbene noget for dig?

Nogle gange kræver forandringer, at man har nogen at støtte sig op af. Særligt i starten, hvor vanens magt er så stærk. 

Her kan du læse om mine forløb - måske et af dem er det, du har brug for for at sætte forandringsprocessen igang.