Forløb og kurser

Der er ikke noget jeg er specielt god til...

arbejdsliv hamsterhjul kickstart kompetencer Jul 03, 2022

Kender du den tanke? Det er vi nødt til at tale om. For lige præcis dén tanke er med til at blokere for lysten, modet og evnen til at designe et arbejdsliv på egne præmisser. Rigtig mange forældre lader sig forhindre af overbevisningen om, at netop det, de kan ikke er noget særligt eller at de ikke præsterer godt nok. Det er en af de helt store grunde til, at mange ambitiøse forældre sidder fast i hamsterhjulet.

Det betyder nemlig, at de føler, at de skal arbejde rigtig hårdt for at bevise deres værd eller tro på, at de gør det godt nok.

Her er et lille eksempel, der kan sætte det lidt i perspektiv:

Den anden dag legede jeg BRIO-togbane med min søn på tre år. Jeg blev meget optaget af at bygge en meget sej og avanceret togbane i flere etager og med vilde sving. Det drillede og brasede sammen flere gange og midt i mine bestræbelser på at bygge verdens sejeste togbane fik jeg øje på sønnike, der glad sidder og kører et tog frem og tilbage på nogle helt lige skinner. Han var helt optaget og fuldt tilfreds med en meget lille togbane og al mit byggeri var helt overflødigt. Han synes nok bare, at det var fedt, at jeg sad med ham nede på gulvet…

 

Sænk barren

Hovedpointen med historien er, at når du sænker barren for, hvad der er en succes, så får du øje på meget mere af alt det, du skaber og alt det du kan med med din særlige kombination af viden, kompetencer og adfærd!

Det du skal gøre - i stedet for at arbejde hårdere for at være sikker på, at du gør det godt nok - er, at få øje på alt det, du allerede kan og har skabt. Når du kan se de resultater, du skaber, står du på et stærkere fundament. Du ved simpelthen, hvad du er værd.

 

Få øje på succeserne

Måden du gør det på er ved at finde succeshistorier fra dit arbejdsliv:

  1. Start med at beskrive en konkret situation, hvor din indsats gjorde en forskel eller skabte gode resultater
  2. Se på, hvad du gjorde i den situation – hvad var DIT bidrag?
    (her må du ikke gemme dig bag, at det var en holdindsats eller XX bidrog også med YY… kig på DIT unikke bidrag)
  3. Hvad var resultatet af din indsats? Hvilken værdi skabte du lige der? For hvem?

Hvis du på nogen måde minder om mig, så kan du måske finde på at indvende, at projektet kom jo ikke helt i mål eller det kunne være blevet bedre, hvis ZZ osv.

Pointen her er, at du skal ikke se helt til endestationen – få øje på, hvilket første vigtige skridt, der blev taget med din indsats. Hvor langt fik du flyttet noget. Ligesom i historien, hvor det lykkedes at skabe en vildt fed togleg – også selvom den seje del af banen brasede sammen.

Du kan meget mere, end du tror. Du skal bare lige få øje på det.

 

Har du brug for hjælp til at få øje på det, du kan?

Så er mini-forløbet Kickstart dit liv i balance noget for dig. Du får min hjælp til at få øje på dine succeser, resultater og kompetencer, så du slipper for at knokle og have dårlig samvittighed. Du starter med en retning og slutter med en plan - på kun 3 uger!

Yes, Jeg vil gerne kickstartes nu (klik her og læs mere)

Måske er et af forløbene noget for dig?

Nogle gange kræver forandringer, at man har nogen at støtte sig op af. Særligt i starten, hvor vanens magt er så stærk. 

Her kan du læse om mine forløb - måske et af dem er det, du har brug for for at sætte forandringsprocessen igang.